Vakantieparken Nederland

Vakantieparken met binnenspeeltuin

Vakantieparken met binnenspeeltuin? Er zijn veel vakantieparken met een leuke binnenspeeltuin in Nederland. De binnenspeeltuinen op vakantieparken zijn meestal heel gevarieerd. Zo zijn er glijbanen, klimtoestellen, ballenbakken en schommels. Daarnaast is er ook vaak een eet- en drinkgelegenheid bij zodat de ouders vanaf daar goed toezicht kunnen houden op hun kind(en). Wij hebben een aantal vakantieparken op een rijtje gezet die allemaal een binnenspeeltuin hebben voor de kinderen.

Recreatiepark De Leistert
De binnenspeeltuin bij Recreatiepark De Leistert is een overdekte speelplek van maar liefst 1000 m², speciaal ontworpen voor kinderen tot 12 jaar. In de binnenspeeltuin kunnen kinderen zich uitleven op diverse speeltoestellen, zoals glijbanen, klimtorens , tunnels en een klimwand. Dit is de binnenspeeltuin met zand. Ook is er nog een binnenspeeltuin voor de kleinste kinderen. Deze heeft glijbanen, obstakels en speeltoestellen. De binnenspeeltuinen zijn het hele jaar door geopend. Het is een ideale plek voor kinderen om te spelen en plezier te maken. Er is ook gedacht aan de ouders. Terwijl de kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin, kunnen ouders genieten van een kopje koffie of iets te eten in het restaurant of op het terras, bij beide binnenspeeltuinen is namelijk een restaurant/terras.
Vakantiepark met binnenspeeltuin op Recreatiepark de Leistert

Landal Rabbit Hill
De binnenspeeltuin bij Landal Rabbit Hill is een overdekte speelplek van 400 m², speciaal ontworpen voor kinderen tot 12 jaar. In de binnenspeeltuin kunnen kinderen zich uitleven op diverse speeltoestellen, zoals een klimtoestel, glijbanen, een ballenbak, trampolines en een hindernisbaan.

Voor de allerkleinsten is er een aparte peuterhoek met zachte speelmatten en speelgoed dat speciaal op hun leeftijd is afgestemd. Zo kunnen ook de allerkleinsten veilig en ongestoord spelen. Daarnaast is er een klimmuur waar kinderen op kunnen klimmen en klauteren.

Er is ook een horecagelegenheid aanwezig waar ouders iets kunnen eten of drinken terwijl de kinderen spelen. De binnenspeeltuin is gelegen in het centrale gebouw van het park, zodat het gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen.

Resort Hof van Saksen
In het plaatsje Nooitgedacht in Drenthe is één van de mooiste vakantieparken van Nederland gelegen. Natuurlijk heeft Landal Resort Hof van Saksen ook een binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin van Hof van Saksen, genaamd Harrewar, is een groot speelparadijs van 1.000 m² waar kinderen tot 12 jaar zich helemaal kunnen uitleven. De binnenspeeltuin heeft een klimtoestel met glijbanen, touwen, tunnels en netten. Er is ook een ballenbak, een touwenparcours en een aparte hoek voor de allerkleinsten.

Naast de speeltoestellen is er ook een podium waar regelmatig shows en optredens worden gegeven voor kinderen. In de binnenspeeltuin kunnen kinderen ook knutselen en kleuren aan speciale tafels en kunnen ze zich verkleden in leuke outfits. Verder is er een horecagelegenheid waar je iets kunt eten of drinken terwijl de kinderen spelen.

Harrewar is gelegen in de Havezate, het centrale gebouw van Hof van Saksen. De binnenspeeltuin is het hele jaar door geopend, ook bij slecht weer, dus kinderen kunnen hier altijd terecht om te spelen en plezier te maken.

Center Parcs Het Heijderbos
De binnenspeeltuin bij Center Parcs Het Heijderbos heet de Jungle Dome en is een overdekte speelplaats van maar liefst 4000m² groot. Het is een unieke en avontuurlijke speelwereld voor kinderen van alle leeftijden. De Jungle Dome is een tropische omgeving met allerlei soorten planten, dieren en watervallen. Er zijn verschillende speelzones, zoals een klimparcours, glijbanen, schommels en een interactieve speelzone. Er is zelfs een echte klimtoren waar kinderen naar boven kunnen klimmen en vanaf een hoogte van 10 meter weer naar beneden kunnen glijden!

Voor de allerkleinsten is er een aparte peuterzone met speelgoed en zachte kussens waar zij veilig kunnen spelen. Ook is er een grote horecagelegenheid waar ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich vermaken in de Jungle Dome.

Landal Het Land van Bartje
heeft een indoor speeltuin genaamd Bartje’s Boerderij, met een klimtoestel, glijbanen, een ballenbak en meer. Ook kunnen kinderen knutselen en spelen in de overdekte speelhoek. Het is een indoor speelparadijs voor kinderen tot en met 10 jaar. De speelplaats is ongeveer 400 m2.

Bekijk hier de rest van de vakantieparken met een binnenspeeltuin.

Hoeveel vakantieparken hebben er een binnenspeeltuin in Nederland?

Er zijn ruim 130 vakantieparken met een binnenspeeltuin, daarvan variëren de grote van de speeltuinen wel. Bekijk hier het hele aanbod in Nederland.

Zijn de binnenspeeltuinen op vakantieparken gratis?

In Nederland kan je gratis gebruik maken van een binnenspeeltuin op een vakantiepark als je als gast verblijft op het park.

Wat is er te doen in een binnenspeeltuin?

De meeste binnenspeeltuinen hebben meerdere speeltoestellen, glijbanen, klimmogelijkheden en natuurlijk een plek waar je een hapje en drankje kan doen.