Vakantieparken Nederland

Kleinschalige vakantieparken

Echt tot rust kom je natuurlijk op kleinschalige vakantieparken! Dat is zonder veel faciliteiten, maar met rust, ruimte en veel privacy. De vakantiehuizen op kleinschalige vakantieparken zijn vaak vrijstaand. In elk gebied in Nederland heb je wel kleinschalige vakantieparken, een plek waar jij zeker weten gaat genieten. Want even weg van de massa, hoe fijn is dat?

Populaire kleinschalige vakantieparken

Park Zeedijk
In Herkingen nabij het Grevelingenmeer is Park Zeedijk gelegen. Op het vakantiepark staan 77 vrijstaande vakantiehuizen en deze zijn zeer modern ingericht en stralen luxe uit. Een aantal vakantiehuizen hebben een prachtig zicht over de polder. De perfecte plek om in de zomer heerlijk te borrelen op het terras terwijl je geniet van de rust.Kleinschalige vakantieparken: Park Zeedijk

Landal Amerongse Berg
Midden in Nederland op de Utrechtse heuvelrug ligt Landal Amerongse Berg. In totaal zijn er 71 vakantiewoningen en vanaf hier ben je zo in de stad Utrecht of Amersfoort. Met de schitterende bossen is het ook een heerlijke plek voor de wandel- en fietsliefhebber. En een dagje op het vakantiepark? Ondanks de kleinschaligheid is er een binnenzwembad, speeltuinen (ook indoor), sportvelden en kan er worden gesprongen op de airtrampoline.

Hof van Salland
Hof van Salland is een luxe en kleinschalig vakantiepark en staat al jaren in de top 10 van beste vakantieparken. Als je hier aan komt rijden kom je al helemaal tot rust. En stap je in je villa dan weet je, het gaat een top vakantie worden, want wat is hier veel comfort! Of je nu verblijft in een bungalow of villa (ook wellness) allen zijn vrijstaand en liggen ook nog eens in een prachtige omgeving.

Villapark De Weerribben
Op de grens van Overijssel en Friesland is dit prachtige villapark gelegen. De villa’s liggen op ruime kavels en hebben een heerlijke tuin en terras. Ondanks de kleinschaligheid is er een binnenzwembad met een apart bad voor de kleinste onder ons. Verder geniet je in de omgeving van de natuur bij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Giethoorn ook wel het Venetië van Nederland genoemd is op slechts 14 kilometer.
Villapark Weerribben

Tusken De Marren
Ben je watersportliefhebber en wil je verblijven op een kleinschalig recreatiepark waar alle woningen aan het water liggen dan boek je een vakantie bij Tusken De Marren in Akkrum Friesland. Daarnaast heeft elke vakantiehuis op dit park een eigen aanlegsteiger, de boot kan daarom gewoon mee! Het recreatiepark ligt ook nog eens dicht bij het Sneekermeer, en er zijn vele gezellige dorpjes en steden die je kan bezoeken vanaf het water. Hier dus geen animatieteam, indoorspeelparadijs of een bowlingbaan, maar gewoon rust en ruimte.

Bekijk hier aanbod van alle kleinschalige vakantieparken die er zijn.

✅ Wat zijn kleinschalige vakantieparken?

Kleinschalige vakantieparken hebben meestal maximaal 80 vrijstaande vakantiewoningen of bungalows op het vakantiepark. Daarnaast zijn bij kleinschalige vakantieparken de accommodaties meestal vrijstaand.

🗺 Waar zijn de kleinschalige vakantieparken gelegen?

In elke provincie in Nederland zijn er wel kleinschalige vakantieparken gelegen. Wil je dan ook in alle rust op vakantie, dan kan dat dus in elke regio.

🧒 Zijn kleinschalige vakantieparken kindvriendelijk?

Een aantal kleinschalige vakantieparken zijn kindvriendelijk, een voorbeeld hiervan is Park Berkenrhode op de Veluwe.