Vakantieparken Nederland

Vakantiehuis Friesland

Je zoekt een vakantiehuis in Friesland, dan wil je waarschijnlijk verblijven in de buurt van één van de Friese meren. De watersportliefhebber kan zijn geluk niet op in de meest waterrijke provincie van Nederland. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal leuke Friese steden als Sneek, Leeuwarden, Heerenveen, Joure en Dokkum. Het leukst is het om Friesland vanaf het water te ontdekken, door de prachtige Hollandse natuur langs leuke dorpjes, door slootjes en over de mooiste meren. Op zoek naar een vakantiehuis in Friesland, dan zit je hier wel goed!

Vakantiehuis Friesland woning met eigen aanlegsteiger

Als je naar Friesland gaat en je hebt een boot dan wil je natuurlijk deze meenemen op vakantie. Op Waterpark Sneekermeer hebben de waterwoningen een eigen aanlegsteiger. Vanaf je waterwoning ben je zo met de boot op het Sneekermeer en snel in het gezellige Sneek. Een ander vakantiepark in Friesland waar je terecht kan met de boot is Landal Waterpark Terherne, deze luxe waterwoningen hebben allen een eigen aanlegsteiger. Dit vakantiepark is kleinschalig en heeft 31 waterwoningen.

In Terherne heeft ook Roompot een vakantiepark waarbij je de boot kan aanleggen aan de gehuurde accommodatie.

Vakantiehuis Friesland dichtbij leuke steden

Op slechts 4 kilometer vanaf RCN de Potten ligt de stad Sneek. Ook de andere bekende Friese steden als Grou, Heeg en Joure zijn dichtbij dit familievakantiepark. De meeste vakantiehuizen liggen aan het water en hebben een riante tuin met terras en aanlegsteiger voor de boot. Een perfecte plek voor de vakantiegast die graag op- en rondom het water is.

Recreatiepark Tusken de Marren ligt dichtbij de stad Heerenveen. Vanaf het vakantiepark is het een mooie route over het water naar de gezellige stad waar je heerlijk een terrasje kan pakken, shoppen of gewoon langs of doorheen kan varen.

Vakantiehuis Friesland

☀️ Wat is de beste tijd om naar Friesland op vakantie te gaan?

De zomer (juni t/m september) is de beste tijd om op vakantie te gaan naar Friesland. Je kan dan heerlijk varen op de Friese meren.

Hoeveel vakantieparken zijn er in Friesland van Landal Greenparks?

Landal Greenparks heeft 4 vakantieparken in de provincie Friesland dat is zonder vakantieparken op de Waddeneilanden.

Welke steden moet je absoluut bezocht hebben in Friesland?

Sneek, Heerenveen, Leeuwarden zijn de grootste steden die je bezocht moet hebben. Maar ook een bezoek aan Grou, Joure en Heeg zijn zeker een bezoek waard.

 

⛵️ Wat zijn de bekendste Friese meren?

De bekendste meren zijn het Sneekermeer, Heegermeer, Slotermeer, Groote Brekken en het Tjeukemeer.