Vakantieparken Nederland

EuroParcs Verkoop

Interesse in het kopen van een vakantiewoning? EuroParcs heeft zo’n zeventig vakantieparken in eigendom in binnen- en buitenland, waarvan een aantal nog in ontwikkeling is. De afdeling EuroParcs Verkoop binnen deze organisatie biedt verschillende soorten vakantiewoningen aan op de mooiste plekken in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en op Bonaire. Jij hebt de zekerheid dat je in het gehele aankooptraject van A tot Z wordt ontzorgd en dat je, wanneer je daarna rendement op jouw nieuwe bezit wilt behalen, ook qua verhuur geen omkijken hebt naar je vakantieverblijf.

Tegelijkertijd is het ook mogelijk om bij EuroParcs voor eigen gebruik kopen. Een mix van eigen gebruik en verhuur is vanzelfsprekend ook een optie. Op deze manier combineer je het beste van privégeluk en zakelijk nut.

EuroParcs is al decennia een specialist in de verhuur en verkoop van vakantiewoningen. De organisatie behoort op haar vakgebied bij de vier meest toonaangevende bedrijven van Nederland.

De voordelen van een vakantiewoning kopen bij EuroParcs

De vakantieverblijven van EuroParcs kenmerken zich door een duurzaam en kwalitatief karakter. De vakantieverblijven zijn of modern qua uiterlijk of grijpen qua architectuur terug naar de rijke Nederlandse historie. Voor wat betreft de inrichting zijn ze van alle gemakken voorzien en bieden ze in verschillende vormen maatwerk. Zo bieden wij aan:

Niet voor niets zijn de vakantiewoningen op de EuroParcs parken zeer in trek:  vele eigenaren en investeerders gingen je al voor.

EuroParcs Verkoop: Vakantiewoning kopen voor verhuur of eigen gebruik
De voordelen van een vakantiehuis kopen spreken dan ook voor zich. Wil jij een vakantiewoning kopen voor de verhuur, dan betekent dit dat je een nieuwe inkomstenbron aanboort. Liever een vakantiewoning voor eigen gebruik? Dan is het mogelijk het gehele jaar, 365 dagen welteverstaan, zelf gebruik te maken van de woning met de kanttekening dat je er niet permanent mag verblijven.

Bij EuroParcs kun je ook kiezen voor een gecombineerde mogelijkheid. Hierbij bepaal je flexibel wanneer je zelf in de woning wilt verblijven, de overige tijd wordt de woning verhuurd. Op die manier ontvang je een mooi rendement, terwijl je zelf ook geniet van een fijn verblijf op het vakantiepark.

Wat komt er kijken bij het kopen van een vakantiewoning?

Heb je al eens een vakantiewoning gekocht, dan weet je dat er redelijk wat bij komt kijken. Als je dit nog nooit hebt gedaan kan het hele proces ook veel vraagtekens oproepen. Er is namelijk een aantal punten om rekening mee te houden om, zowel nu als op de lange termijn, met een positief gevoel een vakantiewoning te bezitten.

Een vakantiewoning in jouw favoriete omgeving

Allereerst is de omgeving van de woning van belang. Kies je voor een vakantiewoning in Nederland of het buitenland? Kies je voor de natuur, ver weg van alles af of zit je liever dichter bij de stad? Ga je voor een heuvelachtige omgeving of een ligging aan het water? De parken van EuroParcs liggen door heel Nederland, van Zuid-Limburg tot op Texel en van de Veluwe tot aan de aan de kust.  Daarbuiten heeft de organisatie parken in de volgende landen/regio’s:

 Een bestaande vakantiewoning of nieuwbouw

Een tweede belangrijke afweging is of je opteert voor een bestaande verblijfsaccommodatie of nieuwbouw. Het voordeel van een bestaand vakantiehuis is dat deze direct verhuurd kan worden of jij er direct gebruik van kan maken. De aanschafprijs ligt ook lager dan bij nieuwbouw. Het voordeel van nieuwbouw is een grotere waardevastheid op de langere termijn.

Koop je de grond erbij of niet bij Europarcs Verkoop?

Zeker in Nederland is het meestal mogelijk om naast de vakantiewoning ook de onderliggende grond erbij te kopen. Het advies is om dit altijd te doen wanneer dit financieel mogelijk is. Niets is zo waardevast als grond, het maakt jouw investering in alle opzichten robuuster.

Soorten vakantiewoningen en faciliteiten

Naast de locatie, de optie om de kavel erbij te kopen en de afweging of je voor nieuwbouw gaat of niet, zijn er nog meer belangrijke factoren die meegenomen worden in het verkoopgesprek. Denk bijvoorbeeld aan het soort vakantiewoning en de faciliteiten op het park. Niet iedere woning of park is namelijk hetzelfde. Wil jij bijvoorbeeld een woning waar je gezellig met z’n tweetjes heen kan of juist een grotere woning voor het hele gezin of zelfs grote groepen? Er zijn tal van mogelijkheden. Daarbij speelt ook de inrichting een belangrijke rol. Denk aan de lichtinval, aantal kamers en andere opties.

In het verlengde hiervan dient er nog een belangrijke vraag beantwoord te worden: kies jij voor een stenen vakantiehuis of een chalet? De aanschafprijs van een chalet is lager, maar een stenen vakantiewoning is als een gewoon huis. Deze typen verblijfsaccommodaties worden gebouwd volgens het Bouwbesluit en hebben een waardeontwikkeling die vergelijkbaar is met reguliere woningen.

Voor wat betreft de faciliteiten: die kunnen per park verschillen. Wil je graag een zwembad op het park of ga je juist voor rust en ruimte? Ook dit wordt door de adviseurs bij EuroParcs Verkoop voor jou in kaart gebracht zodat jij een afgewogen keuze kunt maken.

Vakantiehuizen op de mooiste plekken in Nederland

Het fijnmazige aanbod aan vakantieparken verspreid over Nederland maakt dat EuroParcs Verkoop bijna altijd wel een vakantiewoning te koop heeft staan die past bij jouw wensen. In nagenoeg elke provincie heeft EuroParcs namelijk wel een park op een unieke locatie. Neem bijvoorbeeld EuroParcs Enkhuizer Strand. Dit schitterende park ligt direct aan het IJsselmeer, met het attractiepark Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum als buren en de binnenstad van Enkhuizen op loopafstand.

Zit je liever dicht bij de zee? EuroParcs heeft diverse parken aan of vlak bij de Noordzee in eigendom, van Zeeuws-Vlaanderen tot in Noord-Holland.

Houd je meer van bos? De wortels van EuroParcs liggen in de Veluwe en de organisatie heeft dan ook een ruim aanbod aan vakantieparken in Nederlands grootste bosgebied.

Ben je een liefhebbers van heuvels? EuroParcs heeft ook enkele prachtige vakantieparken in het glooiende Zuid-Limburgse landschap. Elk met hun eigen faciliteiten en mogelijkheden voor het kopen van een vakantiewoning.

Bij EuroParcs verkoop hebben ze o.a. dit vakantiehuis in de verkoop.

Actueel aanbod van vakantiewoningen die te koop zijn

Weet jij wat je wilt? Bekijk dan hier het EuroParcs aanbod van vakantiewoningen. Hier kun je ook filteren op land, provincie, park, vakantiewoning en prijsklasse.

Waarom EuroParcs?

EuroParcs behoort tot ‘de grote vier’ vakantieparkaanbieders in Nederland. Deze organisatie, waarvan de historie teruggaat tot de jaren zestig van de vorige eeuw, heeft zowel de expertise als de slagkracht om vakantieparken als geheel en vakantiewoningen afzonderlijk van de juiste exposure te voorzien.

Veel gestelde vragen over een vakantiewoning kopen
Wij kunnen ons voorstellen dat het kopen van een vakantiewoning nogal wat vragen oproept. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen bij het kopen van vakantiewoning voor je beantwoordt.

Kan ik na het kopen van een vakantiewoning deze permanent bewonen?
Op de EuroParcs vakantieparken kun je niet permanent wonen in een vakantiewoning. Wel wordt de mogelijkheid geboden om in ieder seizoen te verblijven op ons park, want de parken zijn 365 dagen per jaar geopend.

Kan ik mijn vakantiewoning enkel verhuren of moet ik er ook zelf zitten?
Je hebt de mogelijkheid om een vakantiewoning te kopen voor eigen gebruik of als investering of voor een combinatie van beide.

Bevat het kopen van een vakantiewoning ook de grond waar deze staat?
Dat behoort tot de mogelijkheden. Wanneer je besluit om een vakantiewoning te kopen, dan kun je in veel gevallen ook de grond erbij kopen. Althans in Nederland, in het buitenland ligt dit vaak moeilijker.

Hoeveel kost het om een vakantiewoning te kopen?
De kosten van het kopen van een vakantiewoning lopen sterk uiteen en is afhankelijk van jouw wensen.

Wat is het rendement op een vakantiewoning?
De locatie en het vakantiehuis zelf zijn twee aspecten die het rendement van de vakantiewoning mede bepalen. Verder zijn de uitstraling en beoordeling van het vakantiepark ook bepalend in de te behalen huuromzetten.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een vakantiewoning?
Kies voor een gerenommeerd bedrijf, zoals EuroParcs, die naast de verkoopexpertise ook weet hoe de vakantiewoning goed verhuurd moet worden. Verder zijn de kwaliteit en staat van het vakantiepark erg belangrijk. Tip: bekijk eens de reviews van het vakantiepark wat jouw voorkeur heeft.

Waarvan is EuroParcs bekend?

EuroParcs is al decennia een begrip in Nederland. Het bedrijf toont zich onder meer wekelijks in het RTL4-programma HouseVision.

Huren bij EuroParcs

Wil je toch alleen een vakantiehuis huren, dat kan natuurlijk ook bij EuroParcs. De vakantieketen heeft een ruim aanbod van vakantieparken in Europa.

Waar heeft EuroParcs allemaal vakantieparken waar je een recreatiewoning kan kopen?

Een recreatiewoning kan je bij EuroParcs kopen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Bonaire.

Kan je bij EuroParcs beleggen in een vakantiewoning?

Bij EuroParcs kan je beleggen in vakantiewoningen.