Vakantieparken Nederland

Vissen

Visvakantie Nederland

Visvakantie Nederland: Waar ga je op visvakantie in Nederland? Of je nu naar Friesland gaat met de vele meren en verschillende wateren of naar Noord-Brabant in elke provincie in Nederland is wel een visvakantie mogelijk. Vakantieparken Nederland heeft een ruim aanbod wat betreft vakantieparken, bungalowparken en campings waar gevist kan worden. Zo zijn er vakantieparken die omringd zijn met water, en waar u een eigen vissteiger heeft aan uw bungalow of vakantievilla. Ook zijn tal van parken en campings waar vissteigers aanwezig zijn op het terrein.

Bungalows aan het water

Villapark Weddermeer

Wedde

In de provincie Groningen ligt Villapark Weddermeer. Overnacht in een 4, 6 of 8 persoons villa. Zwemmen in recreatiemeer of binnenzwembad.

Beschikbaarheid en prijzen Meer informatie
Strandloge op RCN Zeewolde

RCN Zeewolde

Zeewolde

Het park ligt direct aan het Veluwemeer en is ideaal voor de watersportliefhebber. Het park beschikt tevens over een eigen jachthaven inclusief trailerhelling.

Beschikbaarheid en prijzen Meer informatie
Villa met rietendak

Villapark De Weerribben

Paasloo

Alle villa's op het villapark zijn vrijstaand en hebben een ruime opzet. Er zijn twee visvijvers op het villapark voor de voor de liefhebbers van de hengelsport.

Beschikbaarheid en prijzen Meer informatie
Center Parcs De Huttenheugte Aqua Mundo

Center Parcs De Huttenheugte

Dalen

In een rustige omgeving midden in de natuur en vlakbij de grens met Duitsland, ligt Center Parcs De Huttenheugte. Zowel binnen als buiten zijn er tal van faciliteiten.

Beschikbaarheid en prijzen Meer informatie
Landal Waterpark Esonstad

Landal Waterpark Esonstad

Anjum

Het park ligt aan het Lauwersmeer en is ideaal voor watersportliefhebbers. Verder zijn er op het park tal van faciliteiten voor jong en oud.

Beschikbaarheid en prijzen Meer informatie

In Nederland kan er zowel in zoet als in zoutwater gevist worden. Bij vakantieparken, bungalowparken en campings wordt in de meeste gevallen in zoetwater gevist. In het meeste zoetwater wordt er gevist op karpers of op witvis. Het aas wat hiervoor perfect kan worden gebruikt is aas met mais en boillies (harde deegballetjes).

In zoutwater vissen betekent dat je kiest voor een vakantiepark aan de Nederlandse kust. In zoutwater wordt er vooral op forel gevist.

Christian Surquin, wereldkampioen vissen 2008 

In 2008 werd Christian Surquin wereldkampioen vissen met zijn team als individueel. Vissen is voor Christian begonnen in zijn jonge jaren. Zijn vader ook een fervent visliefhebber heeft Christian de kneepjes van het vak geleerd.  Vakantieparkennederland.nl heeft samen met Christian gekeken bij welke vakantieparken er uitstekend gevist kan worden.

3 ideale vakantieparken om te vissen

Center Parcs de Huttenheugte, provincie

Center Parcs de Huttenheugte heeft twee grote meren waarin gevist kan worden. Op Center Parcs de Huttenheugte kan perfect worden gevist op karpers en witvis. De karpers groeien per jaar met maar liefst 4-5 pond. Op dit vakantiepark kan zelfs zo goed worden gevist, dat de Nederlandse top twee of drie keer per jaar 24 uurs wedstrijden vist op Center Parcs Huggtenheugte. Ook kan er een cottage gehuurd worden aan het water, waardoor u direct in contact staat met het water. In de Market Dome van het park is een breed assortiment van hengelsport artikelen.

Op Center Parcs de Huttenheugte kan er tevens een visarrangement worden geboekt.
recreatiemeer bij Center Parcs De Huttenheugte

Vakantiepark Beekse Bergen, Noord-Brabant

Op Vakantiepark Beekse Bergen in de provincie Noord-Brabant kan uitstekend worden gevist. Je kan vissen in het bekende grote Victoriameer (70 hectare). Aan het meer zijn special vissteken voor 2 personen. In het Victoriameer zwemmen vooral karpers van klein tot groot. Daarnaast is er de mogelijkheid dat u in het meer een roofvis vangt. En wil je wat uitdagender vissen dan is daar het Wilheminakanaal (vooral witvissen) achter het vakantiepark. Het Wilheminakanaal staat tevens in verbinding met het Victoriameer. Ga je vissen, dan moet ujewel in het bezit zijn van een visvergunning.

Op de foto hieronder ziet u een bungalow direct aan het water.
Vrijstaande bungalow op vakantiepark Beekse Bergen, visvakantie nederland

Center Parcs Limburgse Peel, Limburg

Ook op Center Parcs Limburgse Peel kan worden gevist tijdens de vakantie. Op het park zijn meerdere 3 grote visvijvers, hier kan je onder andere op karpers vissen. Huur een cottage aan het viswater.
Center Parcs Limburgse Peel, perfect voor een visvakantie in Nederland

Omgeving Veluwemeer, perfect om te vissen

De  omgeving van het Veluwemeer is zeer geschikt om te vissen. Vissen kan in het Veluwemeer, maar ook in het water nabij het Veluwemeer. Zo is het bijvoorbeeld prettig vissen (karpers en witvis) in de Lage en Hoge vaart. Daarnaast kan er in de kanalen gevist worden op roofvissen.

Twee vakantieparken in de omgeving van het Veluwemeer:

RCN Zeewolde

Direct gelegen aan het Veluwemeer is RCN Zeewolde. Dit park is ideaal voor de watersportliefhebber. Het park beschikt tevens over een eigen jachthaven inclusief trailerhelling. Dus je eigen boot meenemen om mee te vissen is zeker mogelijk! Het park heeft een ruim aanbod aan recreatieve activiteiten. Er is een overdekt zwembad, een waterparadijs, privé-jachthaven en nog meer. Daarnaast is er een grote speeltuin en speelhuis. Wil je een hapje eten? Dan kan, want er zijn veel eetgelegenheden.

Zeewolde

Center Parcs De Eemhof

Een park voor jong en oud waar je niet mis kan gaan is Center Parcs De Eemhof. Met talloze activiteiten, faciliteiten, speel- en eetmogelijkheden zal geen vakantieganger zich hier vervelen. Mocht je toch het park een dagje af willen dan kun je bijvoorbeeld Dierenpark Amersfoort of Walibi Holland bezoeken.

Een vergunning

Per vakantiepark is het verschillend of je wel of geen visvergunning nodig hebt. Kijk altijd even goed of er een visvergunning nodig is om op het park te mogen vissen. Op het park zelf kan meestal een vergunning worden aangeschaft bij de receptie.

Gaat u buiten het park vissen, dan dient u in het bezit te zijnvan een vispas. Je kunt deze bestellen bij Sportvisserij Nederland.

Nog meer vakantieparken waar gevist kan worden:

❓ Heb ik een visvergunning nodig op een vakantiepark in Nederland?

Per vakantiepark is het verschillend of je wel of geen visvergunning nodig hebt. Kijk altijd even goed of er een visvergunning nodig is om op het park te mogen vissen. Op het park zelf kan meestal een vergunning worden aangeschaft bij de receptie.

Wat zijn alle vakantieparken met vismogelijkheden in Nederland?

Op welke vakantieparken zijn er vismogelijkheden in Limburg?

Roompot Weerterbergen, Center Parcs Het Heijderbos en Klein Vink zijn voorbeelden van vakantieparken met vismogelijkheden in Limburg.

Op welke vakantieparken zijn er vismogelijkheden in Noord-Brabant?

Hieronder staan een aantal parken met vismogelijkheden in Noord-Brabant.

✅ Op welke vakantieparken zijn er vismogelijkheden in Friesland?

Landal Vakantiepark Esonstad en It Wiid Camping zijn voorbeelden van vakantieparken met vismogelijkheden in Limburg.