Vakantieparken Nederland

Waterpark Sneekermeer

Vakantiewoning Friesland

Vakantiewoning Friesland? Ga je voor een vakantie naar Friesland, dan weet je in ieder geval dat je omringd wordt door meren, sloten en rivieren. De watersportliefhebber kan dan ook zijn geluk niet op in deze provincie. Veel van de vakantiewoningen in Friesland liggen ook aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger.

Vakantiewoning Friesland Landal

Een eigen waterwoning waar je binnen enkele minuten op het Sneekermeer bent, een droom van elke watersportliefhebber toch? Dan moet je vakantie vieren op Landal Waterpark Sneekermeer in het dorpje Terherne. En dat is niet het enige vakantiepark van Landal in Terherne. Want ook bij Landal Waterpark Terherne kan je verblijven in een waterwoning. Dit vakantiepark is zeer kleinschalig en staat volledig in het teken van de watersport. Gelegen aan het Lauwersmeer ligt Landal Esonstad, dit vakantiepark heeft vakantiewoningen van 2 tot wel 12 personen. De vakantiewoningen zijn er van comfort tot extra luxe en zijn gelegen op een autovrij park.

Landal Waterpark Sneekermeer
Vakantiewoning Friesland

Vakantiewoning Friesland Roompot

In het hart van Friesland ligt het kleinschalige Waterpark Terkaple. Op dit vakantiepark geniet je in een watercottage of vrijstaande villa. De luxe woningen zijn natuurlijk fijn om in te verblijven, daarnaast ben je zo op de Friese wateren. Ook Roompot heeft vakantiewoningen in het kameleondorp Terherne. Elke vakantiewoning beschikt hier over een eigen aanlegsteiger en je hebt vanaf je terras een mooi uitzicht op het dorpje. Je kan de eigen boot meenemen op vakantie, geen eigen boot? In het dorpje Terherne kunnen er sloepen, zeilboten en motorboten worden gehuurd. Reserveer daarom nu je woning op Havenresort Terherne.

Vakantiewoning Friesland RCN vakantieparken

RCN heeft in Friesland twee vakantieparken, zo is RCN de Potten direct gelegen aan het Sneekermeer en kan je overnachten in verschillende vakantiewoningen. Een groot aantal vakantiewoningen liggen aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger. De eigen boot kan dus mee op vakantie! Het vakantiepark ligt ook nog eens direct aan het Sneekermeer een heerlijke plek voor watersportliefhebbers. Heb je geen eigen boot mee, dan zijn er genoeg verhuurbedrijven in de nabije omgeving.

RCN de Roggeberg ligt in Nationaal Park Het Drents Fries Wold. Deze bosrijke omgeving is ideaal voor de natuurliefhebber. Het vakantiepark is echt voor het gezin. Zo kan er geklommen worden in de klimtoren of speel outdoor lasergame. Verder is er een animatieteam in het hoogseizoen en kan er worden gevoetbald. In het restaurant op de Roggeberg geniet je van o.a. een kogelbiefstuk, varkenshaasje of in de middag van je broodje carpaccio .

RCN de Potten
RCN de Potten

Welke vakantieparken hebben vakantiewoningen in Friesland aan het water?

De meeste vakantiewoningen op vakantieparken in Friesland liggen aan het water en hebben een aanlegsteiger voor de boot. Bekijk hier alle vakantieparken aan het water.

▶️ Zijn er in Friesland vakantiewoningen voor grote groepen?

Er zijn in Friesland vakantiewoningen voor grote groepen, bijvoorbeeld Landal Esonstad aan het Lauwersmeer.

⛵️ Wat zijn bekende meren in Friesland?

Friesland heeft veel meren, de meeste bekende zijn het Sneekermeer, het Tjeukemeer en het Slotermeer.

⭐️ Wat zijn leuke dorpen om te bezoeken in Friesland?

In Friesland stikt het van de leuke dorpen. Aanraders voor een bezoek zijn Joure, Lemmer, Woudsend, Grou en Heeg.