Vakantieparken Nederland

Vakantie op Texel

Vakantiepark op Texel

Op zoek naar een vakantiepark op Texel? Wij begrijpen uiteraard dat jij dit prachtige Waddeneiland wil bezoeken. Want dat is midden in de natuur en omringd door de Waddenzee vakantie vieren. Overal op het eiland zijn prachtige zandstranden waar je het hele jaar kan genieten! Op Texel zijn ook erg leuke pittoreske dorpjes met restaurants, terrassen en winkeltjes. Het beste kan je Texel op de fiets ontdekken. Maak gebruik van de mooiste fietspaden door de duinen, de natuur en de dorpjes.

Vakantiepark op Texel Landal Greenparks

Landal Greenparks heeft op Texel twee vakantieparken. In het noorden van Texel ligt Landal Sluftervallei. Op het vakantiepark staan accommodaties van 4 tot wel 24 personen. Een duik in het binnenzwembad, dagje wellness, bowlen of met de kids naar de speeltuin behoort hier allemaal tot de mogelijkheden. Het strand is op loopafstand van het vakantiepark.

Het tweede vakantiepark op Texel van Landal is Beach Park Texel, dat is gelegen op loopafstand van het gezellige dorpje De Koog. In het dorpje zijn gezellige restaurants en winkels. Het strand is op 1,5 kilometer van het Beach Park. Je verblijft hier in een vrijstaande villa.

Vakantiepark op Texel, De Krim

Vakantiepark De Krim in De Cocksdorp is al jaren één van de favoriete vakantieparken op Texel. Het vakantiepark heeft veel faciliteiten en is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie op Texel. Vanuit hier kan je de prachtige Texelse natuur ontdekken. Het mooiste is om dit te doen met de fiets, want het duingebied is heerlijk om door heen te fietsen. Breng ook een bezoek aan de gezellige dorpjes met leuke restaurants en terrassen.
Vakantiepark op Texel, De Krim

Boot van- en naar Texel

Je neemt vanaf Den Helder de boot naar Texel. De overtocht duurt 20 minuten, Je komt aan in Het Horntje op Texel. Op Texel kan je gewoon gebruik maken van de auto, om bij je vakantieadres te komen en om het eiland te ontdekken.

Prijzen

Op dinsdag t/m donderdag zijn de kosten van een personenauto €25,00 voor een retourtje.
Vrijdag t/m maandag zijn de kosten van een personenauto €37,00 voor een retourtje.

Voetgangers kunnen slechts voor €2,50 met de boot naar Texel.

Voor campers en mensen die met de caravan naar Texel varen, is de prijs afhankelijk van de totale lengte.

Tijden vertrek veerboot

Den Helder- Texel

Om het uur vertrekt er een boot vanaf Den Helder.

Texel- Den Helder

Om het uur vertrekt er een boot vanaf Texel.

Wil je de auto laten staan in Den Helder, dan kan je gratis parken op het parkeerterrein naast de terminal waar de boten vertrekken.

Over het Waddeneiland Texel

Van alle Waddeneilanden is Texel met lengte van 20 km en een gemiddelde breedte van 8 km het grootste eiland voor de kust van Noord-Holland. Het aantal inwoners is 14.000. Het landschap van Texel is divers. Er zijn polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders. Vanuit Den Helder wordt een veerdienst onderhouden met het eiland Texel. In de schilderachtige dorpjes Den Hoorn, Oudeschild, de Waal, Oosterend  vind je diverse horeca- gelegenheden. Het grootste dorp van Texel is Den Burg, dat midden op het eiland ligt. Hier is een groot winkelaanbod en elke maandagochtend is er markt in het centrum. Texel is een schapeneiland. In het voorjaar zijn er zo’n 17.000 lammetjes op Texel te vinden. Naast een schitterende natuur kent Texel een rijke historie die te bezichtigen is in de diverse musea op het eiland zoals het  Ecomare:  Kaap Skil en het – Schipbreuk- en Juttersmuseum. Een vakantie in een van de vakantieparken of campings op het eiland is altijd een succes vanwege de vele mogelijkheden die Texel je biedt.

Altijd al een keer willen wadlopen, ook dit kan op Texel. Onder begeleiding van een gids maak je kennis met wat er op het Wad eigenlijk allemaal gebeurd als het droog ligt. Dit gebeurd 2 keer per etmaal.