Vakantieparken Nederland

Vakantie op Texel

''Wat is Texel toch een prachtig eiland"

Vakantie op Texel

Vakantie op Texel, betekent vakantie vieren op een prachtig eiland midden in de natuur en omringd door de Waddenzee. Overal op het eiland zijn prachtige zandstranden waar je het hele jaar kan genieten! Op Texel zijn ook erg leuke pittoreske dorpjes met leuke restaurants, terrassen en winkeltjes. Het beste kunt u Texel op de fiets ontdekken. Maak gebruik van de mooiste fietspaden door de duinen, de natuur en de dorpjes.

U verblijft tijdens een vakantie op Texel uiteraard op een vakantiepark of camping! En wat zijn er toch prachtige vakantiepark en campings op het grootste Waddeneiland van Nederland.

Vakantieparken op Texel met vele faciliteiten

Met vele faciliteiten, weet u in ieder geval zeker dat de kinderen zich geen moment zullen vervelen. De onderstaande vakantieparken beschikken over vele zwem, speel- en sport faciliteiten.

Landal Sluftervallei, de Cocksdorp
Landal Sluftervallei, vakantiepark voor een vakantie op texel

 

Vakantiepark de Krim, de Cocksdorp
Vakantiepark-De-Krim_29[1]

Kleinschalige vakantieparken op Texel

Op de onderstaande 2 vakantieparken, staan luxe vrijstaande vakantiehuizen met een eigen jacuzzi, sauna of zonnehemel.

Dutchen Waddeduyn
6 persoons vakantiehuis

 

Dutchen Duynzoom
Tuin en terras bij villa

Kamperen in de duinen

Midden in de duinen kamperen, is wat u gedaan moet hebben als kampeerliefhebber!

Texelcamping Kogerstrand
Eten voor de tent op de camping

 

Boot van- en naar Texel

U neemt vanaf Den Helder de boot naar Texel. De overtocht duurt 20 minuten, u komt aan in Het Horntje op Texel. Op Texel kunt u gewoon gebruik maken van de auto, om bij uw vakantieadres te komen en om het eiland te ontdekken.

Prijzen

Op dinsdag t/m donderdag zijn de kosten van een personenauto €25,00 voor een retourtje
Vrijdag t/m maandag zijn de kosten van een personenauto €37,00 voor een retourtje

Voetgangers kunnen slechts voor €2,50 met de boot naar Texel.

Voor campers en mensen die met de caravan naar Texel varen, is de prijs afhankelijk van de totale lengte.

Tijden

Den Helder- Texel

Om het uur vertrekt er een boot vanaf Den Helder.

Texel- Den Helder

Om het uur vertrekt er een boot vanaf Texel.

Wilt u de auto laten staan in Den Helder, dan kunt u gratis parken op het parkeerterrein naast de terminal waar de boten vertrekken.

Waddeneiland Texel

Van alle Waddeneilanden is Texel met lengte van 20 km en een gemiddelde breedte van 8 km het grootste eiland voor de kust van Noord-Holland. Het aantal inwoners is 14.000. Het landschap van Texel is divers. Er zijn polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders. Vanuit Den Helder wordt een veerdienst onderhouden met het eiland Texel.
In de schilderachtige dorpjes Den Hoorn, Oudeschild, de Waal, Oosterend  vind je diverse horeca-
gelegenheden. Het grootste dorp van Texel is Den Burg, dat midden op het eiland ligt. Hier is een groot winkelaanbod en elke maandagochtend is er markt in het centrum. Texel is een schapeneiland. In het voorjaar zijn er zo’n 17.000 lammetjes op Texel te vinden. Naast een schitterende natuur kent Texel een rijke historie die te bezichtigen is in de diverse musea op het eiland zoals het  Ecomare:  Kaap Skil en het – Schipbreuk- en Juttersmuseum. Een vakantie in een van de vakantieparken of campings op het eiland is altijd een succes vanwege de vele mogelijkheden die Texel u biedt.

Altijd al een keer willen wadlopen, ook dit kan op Texel. Onder begeleiding van een gids maakt u kennis met wat er op het Wad eigenlijk allemaal gebeurd als het droog ligt. Dit gebeurd 2 keer per etmaal.