Vakantieparken Nederland

Wat zijn er toch prachtige campings in Nederland

Kamperen

Kamperen kan op verschillende manieren! Gaat u kamperen in de eigen tent, de vouwwagen, de caravan, camper of doet u aan glamping en overnacht u in een ingerichte (safari) tent. Dan is uiteraard nog de vraag waar gaat u kamperen en op welke camping! Nederland heeft een breed aanbod van verschillende campings die zeer geschikt zijn voor jong en oud. Kamperen is de oudste vorm van op vakantie gaan, maar nog steeds zeer populair. Want heerlijk wakker worden in de buitenlucht wie wil dat nu niet?

Kamperen met vele faciliteiten

Ook de faciliteiten op een camping kunnen erg verschillen. Wilt u kamperen op een camping met vele faciliteiten, waar u  altijd wat te beleven is. Faciliteiten die veel campings hebben zijn een zwembad, meerdere speeltuinen, sportfaciliteiten, uitgebreide horeca, een supermarkt en uiteraard Wi-Fi om het thuisfront de mooie foto’s te laten zien. Daarnaast beschikken veel campings in het hoogseizoen over een animatieteam dat een leuke activiteitenprogramma samenstelt.

Natuurlijk zijn er op de ene camping meer faciliteiten dan op de andere camping.

Luxe kamperen is hot!

Luxe kamperen kan op verschillende manieren:

Daarnaast beschikken luxe kampeerplaatsen ook over elektriciteit en in vaak ligt er ook een kabel voor de tv aansluiting.

Buitenzwembad Camping de Koeksebelt, heerlijk kamperen

 

Kamperen met kinderen

Kamperen met kinderen is natuurlijk ideaal. De kids maken snel vriendjes en vriendinnetjes en uiteraard is er van alles te doen op de camping. Gaat u met kleine kinderen, dan is een verwarmd zwembad en een leuke speeltuin toch wel belangrijk. In Nederland zijn er genoeg kindercampings die hier aan voldoen.


Kamperen met ze tweeën

Gaat u met ze tweeën kamperen, dan bent u waarschijnlijk niet afhankelijk van het hoogseizoen, waardoor u altijd een lagere prijs betaald. Daarnaast heeft u waarschijnlijk niet veel nodig op de camping, een goed boek, lekker eten, leuke dorpjes en uiteraard prachtige wandel- en fietsroutes.


Kampeertips

U gaat kamperen, wij hebben voor de beste kampeertips op een rijtje gezet, zodat de vakantie zeker weten een succes wordt.

Kampeertip 1
Erg handig is de elektrische pomp voor het luchtbed. U hoeft daardoor niet oneindig lang te pompen, met de elektrische pomp is uw luchtbed zo opgepompt, des te eerder zal de vakantie beginnen.

Kampeertip 2
Neem altijd genoeg haringen mee. Neem zowel haringen meer voor een zachte als een harde ondergrond. Afhankelijk van de kampeerplaats op de camping heeft u dan altijd de juiste haringen, waardoor de tent altijd stevig vast staat, ook als het een keertje minder weer is.

Kampeertip 3
Pas altijd op met gas en elektriciteit op de camping. Zorg ervoor dat kinderen niet in aanraking komen met zowel gas als elektriciteit. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kabels van de elektriciteit niet in het zicht liggen van de kinderen. En gebruikt u bijvoorbeeld gas voor de BBQ zorg dan dat deze opgeruimd is na het eten.

Kampeertip 4
Laat geen zoetigheid slingeren met lekker weer, want daar komen insecten op af. Zorg bijvoorbeeld dat er geen half glas cola blijft staan, als u op pad gaat. Spoel dit altijd even af, natuurlijk houdt u nooit alle insecten weg, maar de kans kan natuurlijk worden verkleind.

Kampeertip 5
Heeft u kleine kinderen let dan altijd goed op bij een speeltuin en een zwembad. Bij zwembaden onder de 1.40 meter is er meestal geen badmeester aanwezig die let op de zwemgasten. Houdt daarom als ouder zelf de kids in de gaten.

Kampeertip 6
Kijk altijd eerst even of er op de camping gebarbecued mag worden. Op elke camping mag u wel op gas barbecue, doe dit uiteraard altijd wel veilig. Zorg voor een veilige aansluiten van de gasfles en dat deze op een plek staat dat de gasfles niet in contact komt met iets anders warms.

Handig als u een echte barbecue gebruikt om de brikettenstarter te gebruiken.

Kampeertip 7
Gaat u kamperen dan zijn er campings met kampeerplaatsen op het open veld of plaatsen onder de bomen. Uiteraard zijn er ook vele campings die over beide type kampeerplaatsen beschikken. Gaat u kamperen op het open veld, zorg dan altijd voor beschutting tegen de zon. Dit kan bijvoorbeeld door een luifel of party tent (mag niet op alle campings), hierdoor weet u zeker dat u niet teveel in contact zal komen met de zon, want dit kan schadelijk zijn.